Jenter 16

Laget som tok fjerdeplassen i Narvesen-serien. Jenter 17 født i 1984. Bak: Angelica Svantesson, Lisbeth Ausland, Monica Mjåland, Katharina Fjeldal, Camilla O. Nyhus, Ingunn Birkeland, Siv Åsland og Ellen Hultmann Foran: Åse Lill Fossan, Susanne Fuglestad, Maren Bruskeland, Tone Lill Nilsen, Marianne Holmesland, Tone Brandsvold, Hege Andreassen og Christina Sørensen

På jentesiden debuterte  AK 28 i Narvesen-serien med laget som er født i 1982, og fulgte opp med årsklassene 83, 84,  89, 90  og 95. Felles for disse seks lagene er at treneren var den samme, nemlig Ole Terje Kristensen. Seks ganger på seks forsøk førte han et Ak-lag til sluttspillet i Narvesen-serien.  Det skal tilføyes at han trente to gutter 16 lag som begge også var med i Narvesenserien.

Åtte lag i Narvesenserien på åtte forsøk. Det er det så vidt vi vet, ingen i Norge som kan måle seg med. All ære til de jentene og guttene som spilte på de forskjellige lagene, men de er sikkert enige i den betydning Ole Terje hadde for lagene.   Så skal det legges til at han var trener for det eneste Jenter 14 laget fra AK 28 som har vunnet Peter Wessel cup.  Ole Terje var som spiller med på å vinne Peter Wessel for 18-åringer.  Til topps  i Peter Wessel  både som spiller og trener er det heller ikke mange som har klart.

Ole Terje har ikke vært alene med lagene.  Jenter 82/83 var sammen med Gordon Fuglestad og Marit Trønnes, 83/84 med Terje Abrahamsen, 84/85 med Jan Marius Bakke,  89/90 med Knut Stormyr, 90/91 med Knut Stormyr og Per Chr. Michaelsen og 95/96 med Mette Sjøkvist og Øyvind Skjeggedal.

AK 28 hadde en sterk junioravdelingen på hele 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet.  Klubben var blant de beste i landet enten på gutte- eller jentesiden.

Bringserien er nivået under Narvesen, og her har  AK 28 gjort det bra.  J 16 (92 laget) vant sin avdeling i serien, men tapte semifinalen i sluttspillet etter ekstraomganger mot Nordstrand, som vant finalen med 8 mål.  Laget tok også bronse i NM sluttspillet i 14 års klassen i 2006.

Klubben har også hatt en rekke jentespillere på det norske landslaget (se egen sak om landslaget), og det understreker hvor bra det er jobbet i klubben gjennom mange år.

En del av klubbens mange 16-års lag: