Storhetstid på 70- og 80-tallet

Herrer 1975/76 er det laget som har gjort det best med 3.plass i 2. divisjon. Bak: Ole Terje Kristensen, Erik Andersen, Sverre Uldal, Reidar Hornslett, Johnny Hansen og Alf P Karlsen. Foran: Håkon Olsen, PetterJacobsen, Gordon Fuglestad, Kjell Olsen, Frank Egeland og Dagfinn Solås

Opprykk i 1974/1975 Bak: Ove Eikaas, Jan Erik Eriksen, Johnny Hansen, Svein Olaf Olsen, Thorbjørn Fuglestad, Håkon Olsen, Odd Nordmo og Frank Egeland. Foran: Kjell Olsen, Ole Terje Kristensen, Svein Erik Ommundsen, Øystein Rosèn, Gordon Fuglestad, Bjarne Svendsen og Leif Årdal.

Fem ganger i løpet av 70- og  80-tallet  rykket AK 28s herrelag opp til nest øverste nivå av seriehåndballlen.  De 20 årene er de beste i klubbens  håndballhistorie.

Det begynte rett etter krigen med utendørs seriekamper  mot lokale lag. Sesongens store høydepunkt var cupen hvor laget fikk måle krefter med gode lag fra Øst- og Vestlandet.  Herrene spilte seg fram til kvartfinalen en gang.

I 1962 kom Odderneshallen, og dermed var grunnlaget lagt for de gode årene. Unge gutter begynte med håndball, og AK 28 bygde sakte, men sikkert opp en solid håndballavdeling.

Det første beviset kom på slutten av sesongen 1970/71. Da rykket AK 28 for første gang opp i 2. divisjon ( samme som nåværende 1. divisjon).   Sentrale spillere på det laget var Per Erik Bye, Herman Knutsen, Erik Bugge Nilsen, Dagfinn Solås, Torleif Syvertsen, Jan Erik «Bonas» Kristiansen og Stein Dørdal.  Laget fikk kjenne på nivået, men klarte ikke å holde seg i divisjonen. Det endte med nedrykk.

I det samme året befestet AK 28 sin posisjon som best i kretsen med å vinne serien for junior, gutter og smågutter. Mange unge lovende spillere stod klar til å satse på herrelaget.

Nå var målet klart. AK 28 skulle opp igjen. Sesongen 74/75 var laget på ny klart for spill i 2. divisjon. Nå gikk det langt bedre og laget beholdt plassen i divisjonen. Året etter, 75/76, kapret AK 28 tredjeplass i serien. Det er det beste AK 28 noen gang har gjort.

Det så lyst ut, men i løpet av sommeren 1976  forsvant flere av nøkkelspillerne (blant annet til KIF), og  våren 1977 var fasiten klar. Nytt nedrykk for herrene.

I 77/78 tapte AK 28 opprykkduellen  etter tre kamper mot Bjørnar, hvor de to første endte med ett måls seier til hvert lag. Og tredje kampen endte med to måls tap på nøytral grunn i Sandnes.

Men året etter 78/79 ble det opprykk etter seier i kvalik mot Sandviken. Det ble 7 plass i i 79/80 og nedrykk i 80/81.

Neste opprykk til 1. div kom i 85 og ga to år i 1. divisjon før nedrykk  og nytt opprykk i 88 med to nye år i 1. div.

Fra 90-tallet og fram til i dag har herrene aldri klart å klatre høyere enn til tredje høyeste nivå. Flere ganger har det vært satset på de ungguttene som hadde hevdet seg på nasjonalt plan i de aldersbestemte klasser, men det lyktes aldri få få noen kontinuitet på herrelaget.

De to siste lagene som rykket opp:

 

En del andre herrelag: