Tapte kvartfinale og opprykk

Tapte kvartfinalen i 1964: Bak fra venstre: Haldis Haugland, Kjell Olsen, Signe Paulsen, Lise Wroldsen, Brita Hansen, Sissel Reinertsen, Britt Nygård.
Foran fra venstre: Mette Nygård, Signe Sørensen, Karen Elise Larsen, Reidun Hegg.

Damelaget hadde sin beste periode på 60-tallet. Kom til kvartfinale i NM og spilte (og tapte) kvalifiseringskamp til hovedserien,

I 1964 spilte damelaget seg helt fram til kvartfinalen i norgesmesterskapet innendørs.  To runder ble spilt i løpet av en helg. I de to siste rundene før kvartfinalen møtte AK 28 først  Klepp og vant lett 10-3.  Greipstad, som var det suverene damelaget i Vest-Agder på den tiden, slo Jarl, og dermed var det klart for AK 28 mot Greipstad på søndag.  Våre damer overrasket alle og tok initiativ allerede fra start og vant til slutt 8-6. Best på laget var keeper Karen Larsen, Lise Wroldsen, Brita Hansen  og Sissel Reinertsen.

Kvartfinalen mot Trønderlyn ble spilt i Trondheim. AK 28 kjempet tappert, men tapte 7-5.  Målscorere var Sissel Reinertsen 2, Lise Wroldsen 2 og Brita Hansen 1.

Referat fra opprykkskampen

I 1968 hadde damene en utmerket sesong, og spilte kvalifiseringskamp om opprykk til hovedserien som øverste divisjon het den gangen. Borg var motstander, og selv om AK 28 kjempet tappert, ble det 11-7 tap.

Damelagets nesten-opprykk i 1968 var siste gang på mange, mange år at damelaget markerte seg. Laget ble liggende på tredje høyeste nivå fra 70-tallet og fram til 2016 da det ble nedrykk til fjerde høyeste nivå.

I 2007 var damene svært  nære et opprykk, men snublet i avslutningen.  Det var nesten godt at laget ikke klarte opprykk, for ved sesongslutt forsvant nesten hele laget.  Det har vært nokså typisk for damelaget opp gjennom årene. Lovende 16-åringer tar skrittet over fra aldersbestemt håndball til seniornivå, og da forsvinner de beste  til andre klubber i løpet av de to første årene. Det er ikke like lett å bygge noe langsiktig da.

Diverse bilder av damelag: