Ti år blant landets beste

Laget som tok fjerdeplass i Narvesenserien. Bak fra venstre: Harald Hagvaag, Erik Borgen, Odd Arne Rasmussen, Christian Vestøl, Anders Haukom, Tor Even Kristiansen, Daniel Hansen Herreiro og Torstein Bringa. Midten: Anders Bristøl, Sondre Trønnes Johnsen, Morten Roland, Nicolay Roland, Tom Østvold og Knut Bogstrand. Foran: Jan Marius Bakke, Finn Dahl, Magnus von Porat Fiane, Arild Berg, Per Ola Peersen, Steffen Løvdahl og Brede Voreland

Første lag i Narvesen-serien: Gutter 16 f 1973/74
Foran fv: Kim Robson, Christian Mjaaseth, Jon Dønnestad, Henning Damsgaard, Erik Tønnessen, Petter Andersen og Didrik Ellefsen. Bak: Jørg Are Gjermundnes, Kjell A. Olsen, Christian Sørensen, Espen T. Johnsen, Kennneth Knutsen, Terje Solli, Lars Haukom, Tore Hodnemyr og Helge Bjorvand

AK 28 har alltid satset på å ha gode lag i de aldersbestemte klasser. Gode trenere har utviklet mange gode spillere. På begynnelsen av 60-tallet var det krise i gutteklassene i AK 28, men i 1963 bestemte klubben seg på nytt for å satse på unge gutter.

Det gav resultater og da Norges Håndballforbund i 1989 etablerte en landsomfattende eliteserie for 16-års lag på guttesiden, var AK 28 med fra første stund.  Narvesen gav navn til serien(skiftet navn til Sparserien i 1998), og i løpet av de 13 første årene var AK 28 med ti ganger. En imponerende innsats.

Vant Peter Wessel

Når vi så legger til at i 2001 vant klubben Peter Wessel cup, så sier det en del om klubbens posisjon i den klassen. Vi har dessverre ikke bilde av laget, men disse spilte:

Vegard Lønn,  Erik Andersen, Marius Olsen,  Stian Rismyhr, Morten Løvø,  Geir Aurebekk, Alya Osmanovic, Sondre Stormyr, Robert Hårstad og Mads Nordmo. Trener for laget var Knut Stormyr.

Gutter 16 født i 1977 har stått for den beste prestasjonen da de tok fjerdeplassen i Narvesen-serien. De andre guttelagene fra AK 28 har plassert seg mellom 6 og 12 i denne serien. Trenere for 77-laget var  Harald Hagvaag og Torstein Bringa.

I Narvesen-serien møttes de kommende landslagsspillerne og på trenersiden var det alltid solide navn.  Thorir Hergeirsson var med Nærbøs guttelag i en periode for å nevne en. Det var en stor utfordring for spillerne for AK 28 å spille mot de gode lagene.

Gutter født i 1973 var vårt første lag i Narvesen-serien og ble trent av Helge Bjorvand og Jørg Are Gjermundnes. Året etter var Torstein Bringa trener, og igjen kom laget med i Narvesen-serien.  Året etter klarte ikke laget å kvalifisere seg, men de tre neste sesongene var AK 28 med igjen.  Så fulgte et nytt pauseår før vi klarte å kvalifisere oss tre år på rad. Nytt pauseår ble etterfulgt av to nye sesonger i den landsomfattende serien.

Dette var trenerne for Narvesen-lagene

Narvesen-serien gutter:

Gutter født 1973/1974 Helge Bjorvand/Jørg Are Gjermundnes

Gutter født 1974/75 Torstein Bringa

Gutter født 1977/78  Harald Hagvaag/Torstein Bringa
Gutter født 1978/79 Terje Jochumsen/Harald Hagvaag
Gutter født 1979/80 Terje Berntsen/Bent Svele
Gutter født 1982/83 Torstein Pedersen
Gutter født 1982/83 Torstein Pedersen (Fikk to sesonger pga skifte i aldersreglene)
Gutter født 1983/84 Knut Stormyr

Gutter født 1985/1986 Ole Terje Kristensen

Gutter født 1986/1987 Ole Terje Kristensen/Ove Eikaas

I den samme perioden som lagene var med i Narvesen-serien, vant gutter 16 en rekke turneringer i Norge og Danmark. Klubben hadde gode lag i alle aldersklasser, og det gjorde at klubben ble beste klubb i flere turneringer.

Etter at gutter født i 1986 var med i Narvesen, har klubben aldri klart å hevde seg på dette nivået.

Her er en del av klubbens gutter 16-lag gjennom tidene: